Terugblik op 2021

Het jaar 2021 ligt achter ons en wat een jaar was het. Dichtwater blikt terug op een jaar vol onzekerheden maar toch ook een jaar van mijlpalen, ontmoetingen, kansen en ontzettend mooie projecten.

Beeld: Nico Alsemgeest

Wat een jaar was het. Een jaar vol onzekerheden maar gek genoeg toch ook een jaar van mijlpalen. Zonder overdreven sentimenteel te doen kan ik zeggen dat ik mijn opdrachtgevers, samenwerkingspartners en collega’s dankbaar ben voor afgelopen jaar. Dankbaar voor het vertrouwen, de mooie opdrachten en de elke keer weer fijne samenwerkingen. We hebben met zijn allen prachtige, sterke projecten neergezet waar we oprecht trots op mogen zijn.

2021 was tegen verwachting in een jaar van ontmoetingen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, soms in eerste instantie via mail of telefoon maar uiteindelijk vaak ook face-to-face. Mensen met wie ik met veel plezier en passie heb kunnen werken aan allerlei soorten projecten. Ik heb spoken word performances uitgevoerd zowel live, online als hybride, voice-overs ingesproken, creative copy verzorgd, gedichten geschreven en audiowerken geproduceerd, voor oude en nieuwe relaties. Ik heb dichtlessen gegeven aan kinderen, bijdrages geleverd aan kunstprojecten en mensen in het echt of op papier met woorden mogen bijstaan in goede en in slechte tijden.

Beeld: Jan Buteijn

Soms sprak ik voor een klein gezelschap, soms voor volle zalen, soms in een studio voor een acht man sterke filmploeg, soms op een podium, soms onder een paraplu ergens in een park en soms droog en veilig thuis in mijn studio door een microfoon. Soms ritmisch, soms rijmend, soms lang, soms kort en soms niet in geluid maar enkel op papier.

Die diversiteit, is precies waarom 2021 goed was. Uit noodzaak, zochten veel mensen met wie ik werk naar nieuwe manieren om hun werk te kunnen blijven doen. En daaruit zijn, als de roos die uit as groeit, onverwacht mooie dingen ontstaan. Die gave om van een paraplu een parasol te kunnen maken, in de regen de zon te kunnen laten schijnen, vind ik prachtig. En dat ik daar onderdeel van mocht zijn en nog steeds ben, maakt mij een tevreden mens.

In goede harmonie samenwerken en daarmee iets creëeren: het is – echt waar – onbetaalbaar. Wat je creëert kan van alles zijn: een evenement, commercial, filmtrailer, muziekstuk of reclame-uiting. Maar simpelweg iets maken, en daarmee mensen raken, iets meegeven, laten nadenken of positief beïnvloeden, dat is wat dit werk voor mij fantastisch maakt en daarvoor nogmaals dank naar iedereen die dit samen met mij mogelijk maakt.

Beeld: Rob Lamping

In 2022 ga ik weer met dezelfde toewijding, kracht en energie door. Wil jij ook een spoken word performance, voice-over of creative copy op maat laten schrijven of op een andere manier met mij samenwerken? Ik kijk er naar uit. Stuur een mailtje naar dichtwater@gmail.com of bel 0622418105 en dan gaan we samen aan de slag om iets heel moois neer te zetten.