Ode aan de ondernemer

Voor MKB-Nederland schreef ik een ode aan de ondernemer. Bekijk hier de spoken word video die we daarbij maakten.

Vrijdag 18 november 2022 was het de ‘dag van de ondernemer’. Voor die gelegenheid schreef ik in opdracht van MKB-Nederland en met steun van Nationale Nederlanden een ode aan de ondernemer. Omdat de ondernemer onmisbaar is voor onze maatschappij. En omdat ondernemen niet bestaat – echt niet – zonder geven. Zie hier de spoken word video die we maakten bij de ode:

Concept: MKB-Nederland, Nationale Nederlanden, Dichtwater
Tekst en spoken word voice-over: Reinier van der Veer
Muziek: Rob Peters
Videoconcept en regie: Evelien Bosch
Camera, licht en montage: Kim Joosse
Opdrachtgever: MKB-Nederland en Nationale Nederlanden

Een week voor de dag van de ondernemer, tijdens het event Maurits&Jacco droeg ik een verlengde versie van de ode voor in het Mauritshuis voor 400 ondernemers. In samenwerking met drukker Annabel Kranendonk leverden we 400 met de hand gedrukte en genummerde exemplaren van de ode, waarvan de eerste werd overhandigd aan Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland.

Op 22 november, tijdens het MKB-Nederland jaarcongres, werd mijn ode aan de ondernemer nogmaals ingezet, ditmaal als voice-over, gecombineerd met videomapping. Animaties passend bij mijn tekst werden geprojecteerd op alle wanden van de zaal. Zie hieronder hoe dat eruitzag:

Het doel was: de ondernemer een hart onder de riem steken. Iets teruggeven voor al hun tijd, energie en durf. Om een tekst te kunnen schrijven die dat uitstraalt en die echt binnenkomt bij de ondernemers zelf, ging ik in gesprek met ondernemers en het MKB en deed ik uitgebreid onderzoek. Het resultaat is deze mooie case. Eentje waar ik als ondernemer en als spoken word artiest trots op ben en die niet tot stand had kunnen komen zonder alle mensen die organisatorisch en creatief betrokkenen zijn geweest en zonder alle ondernemers die 24/7 alles geven. Nogmaals bedankt.

Mij inzetten voor een spoken word performance, campagne-video, voice-over, creative copy of een andere communicatie-klus? Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Stuur een mailtje naar dichtwater@gmail.com of bel 0622418105.