HIEP HIEP HOERA

5 jarig geleden werd Dichtwater geboren als Instagram-account met toen alleen één eerste gedicht. Nu staan we hier.

HIEP HIEP HOERA

Er is er een jarig en dat kun je wel lezen dat is: Dichtwater.

In 2019, 5 jaar geleden, plaatste ik mijn allereerste gedicht online. Later datzelfde jaar was ik voor het eerst op televisie bij Man Bijt Hond. Kort na dat eerste gastoptreden kreeg ik mijn eigen rubriek ‘dichter op de werkvloer’ waarin ik odes bracht aan ondergewaardeerde beroepsgroepen. Ik groeide van Instagram-dichter naar televisie-dichter en spoken word artiest, taalvirtuoos, ‘odenaar’.

Langzamerhand vielen alle puzzelstukjes die ik tot dan toe in mijn leven verzameld had op hun plek. Jarenlange oefening met songwriting, rap en podiumervaring als artiest, duizenden uren pielen met software om mijn eigen stem goed te kunnen opnemen, componeren, produceren, schrijven (van liefdesbrieven en songteksten tot columns en korte verhalen) en een opleiding tot psycholoog fuseerden uiteindelijk tot wat ik nu doe.

Naast odes, spoken word performances op maat en volledige openingsacts, verzorgt Dichtwater, samen met geweldige partners, inmiddels ook content voor campagnes zoals complete videoproducties, voice-overs en creative copy. Ook strategisch creatieve vraagstukken zoals de ontwikkeling van een bedrijfsvisie of manifest, behoren tegenwoordig tot de portefeuille.

5 jaar geleden was Dichtwater nog geen succes. Nu wel. En dat kan alleen maar dankzij jullie. Partners, relaties en trouwe supporters. De komende tijd zal ik terugblikken op enkele hoogtepunten tot nu toe en vooruitblikken op dingen die nog komen. En oja: ik ga ook trakteren. Daarover later meer. Voor nu alvast een paar foto’s. Nu ik ze bekijk, krijg ik een grote glimlach op m’n gezicht.

Aan jullie: heel heel heel veel dank. Voor alles tot nu toe. En proost op wat nog komt.

Wil jij mij ook inschakelen voor een (poëtische) column, een spoken word performance, voice-over of manifest? Mail of bel me: info@dichtwater.nl / 0622418105. Ik reageer altijd.