Strategische creatie

Strategische creatie is van essentieel belang voor elke vorm van communicatie. Of het nou een bedrijfsvisie betreft, een campagnevideo of een openingsact voor een event, Dichtwater verdiept zich in doel en doelgroep en maakt op basis daarvan concepten en creaties die jouw verhaal vertellen.

Strategische creatie

Strategische creatie

  • bedrijfsvisie
  • manifest
  • speech
  • openingsact event
  • campagnevideo
  • eindredactie / advies

Ooit gehoord van een ‘creatief strateeg’? Dat ben ik, maar dan andersom. Een strategisch creatief dus. Ik creëer – een tekst, video, voice-over, een openingsact, een spoken word performance, een manifest of bedrijfsvisie – vanuit een strategisch vertrekpunt. Altijd in dienst van een doelgroep en doel. Zenden heeft namelijk weinig zin als je niet weet naar wie of waarom.

Dat betekent dus dat ik onderzoek doe vooraf. Dat moet. Ik moet begrijpen voor wie ik iets maak en met welk doel. Ik lees, luister, vraag, luister, praat, pluis en luister nog meer. De juiste vragen stellen en het antwoord echt ontvangen en niet zelf invullen is essentieel. Dat moet je kunnen. En willen.

Soms zie je dat mensen – vaak onbewust – antwoorden instuderen. Gelikte verkooppraatjes. Het robotisch citeren van ingefluisterde politiek correcte dooddoeners. Daar prik ik genuanceerd doorheen. Alleen als je tot de kern komt kan je vanuit die kern weer richting geven. Anders landt het niet en zijn je pogingen voor niks.

Strategische creatie is een filosofie die ik in al mijn werk toepas. Ik ga niet op een podium staan zonder te weten voor wie en waarom. Ik spreek geen voice-over in als ik niet in het concept geloof. Dat betekent dat ik soms nee moet verkopen. C’est la vie. Als je écht effect wilt, dan ben ik je man.

Sommige opdrachten doe ik alleen. Sommige opdrachten vereisen versterking of aanvullende, nét even andere expertise. Dat is logisch. Gelukkig heb ik in mijn netwerk hele knappe koppen en vaste samenwerkingspartners met wie ik een heel breed scala aan vraagstukken aan kan. Bedrijfsvisie ontwikkelen? Manifest schrijven? Campagne opzetten? Openingsact op maat? Bel me maar. Ik ben graag betrokken. Van begin tot eind. Dan haal ik er bij wie nodig is en gaan we aan de slag.

Direct een aanvraag doen of meer informatie? Mail naar info@dichtwater.nl of bel 0622418105.