Amsterdam City Swim

De Amsterdam City Swim 2024: 2700 zwemmers. 4000 man publiek op het veld tijdens de ceremonie. 1.5 miljoen euro opgehaald voor Stichting ALS Nederland.

2700 zwemmers. 4000 man publiek op het veld tijdens de ceremonie. 1.5 miljoen euro opgehaald voor het goede doel!

9 september vond de Amsterdam City Swim 2024 plaats. 2700 zwemmers doken de Amsterdamse grachten in om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Met als doel de verschrikkelijke spierziekte ALS voorgoed de wereld uit te helpen.

Ongelofelijk om hierbij te zijn. Ongelofelijk hoe zoveel mensen (patiënten, familieleden, vrienden, zwemmers en toeschouwers) samenkomen voor dit doel. De aanleiding is treurig, heel treurig, maar de energie en sfeer op de dag zelf was zo positief, hoopvol en sterk.

Ik mocht voordragen tijdens de officiële opening aan de Keizersgracht én tijdens de chequeceremonie op het marineterrein. En dat was heel erg mooi om te doen. De opening werd begeleid door dansers en synchroonzwemmers die mijn woorden met bewegingen kracht bij zetten. Zie hier de foto’s.

Fotografie: Chee Janssen, Jeroen Mencke
Organisatie: Stichting ALS Nederland, D&B Eventmarketing

Wil jij mij ook inschakelen voor een spoken word performance op maat, (poëtische) column, voice-over of manifest? Mail of bel me: info@dichtwater.nl / 0622418105.